Türkiye Bilgisayar Oyunları Merkezi
0
   Ana Sayfa   Yardım GiriÅŸ Yap Kayıt  
06.01.2009 - 00:33 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Tr-Oyun.Net Yasaları'nı okumak için buraya tıklayın.

Sayfa: [1]   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: W3 Dota Tanımı Ve anlatımı...  (Okunma Sayısı 2591 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretci konuyu incelemekte.
RikiMaru
Yeni Üye
*

Rep: +2/-2

Stealth Asassin

« : 02.06.2007 - 23:40 »

DOTA nedir?

DOTA (Defense of the Ancients), Warcraft III adlı oyunun role-play yönüne ağırlık verilerek, özel bir haritada, 6şar kişiye varan takımlarla oynandığı bir versiyonudur.

70'den fazla karakter ve bir çok skill ile, daimi bir savaş ortamında, yönettiğiniz kahramanın levelını arttırmak ve ekip çalışması içinde düşmanın koruduğu acient'ı yok etmek amacınızdır. Doğru zaman da vurup kaçmak, doğru skilleri/büyüleri kullanmak, doğru itemlar almak oyunun kaderini belirler.

Oyun sırasında az miktarda altın ve exp kazanırsınız ancak asıl kaynak düşman kahramanlarını öldürmektir. Karakterlerin hepsi kendine özgü ve çok farklıdır ancak dengelenmiştir. Kullanabileceğiniz sınırsız farklı strateji vardır.

Battle.net üstünden de oynanabilir. Orjinal cd veya ücret gerektirmez. Oyun ortalama 2-5 saat sürer. 56k bağlantı bile yeterlidir. İsteyen arkadaşlar standard WC III haritalarında multi-player strateji de oynayabilirler.

Kahramanlar(Herolar) yüksek savaş ve büyü kabiliyetine sahip unitlerdir. Skill(beceri/büyü) ve stat(yetenek)ları vardır. Level 1 başlarsınız ve level 25'e kadar çıkabilirsiniz. Statlarımız 3 tanedir:

Strength(Güç): Hit pointinizi(sağlık puanı) ve hit point regenerasyonunuzu(geri kazanım hızı) belirler
Agility(Çeviklik): Attack speedinizi(vuruş hızı) ve armorunuzu (defans) belirler
Intelligence(Zeka): Man:-):-):-):-):-)zı(büyü kaynağı) ve mana regenerasyonunuzu(geri kazanım hızı)

Skillerimiz 5 tanedir. İlk 3'ü birinci leveldan başlanarak alınabilen; büyü, saklanma, transport(ışınlarnma), sessiz yürüme, kombine saldırı, sırttan bıçaklama, vs vs dir. 4'üncü skill 6/11/16ıncı levellarda gelen, heroya özel güçlü bir beceridir. 5inci skill ise statları kalıcı olarak arttırmaya yarar.

Bağlantı Nasıl Kurulur?

Özel oyun sitelerinde oynanabileceği gibi, battle.net'e en iyi alternatif, orjinal cd istemeyen eurobattle.net serverıdır. Herzaman ortalama 8000 online oyuncusu vardır.

56k dan zayıf bağlantılarla lag yaratıyor olmaları, Türk oyuncuların çoğu oyundan sorgusuz atılmasına sebep olabilir. Bu yüzden adsl/kablo vs ile bağlanıyorsanız, kayıt isminizin yanına parantez içine bağlantı hızınızı yazın. Yada kendi oyununuzu kendiniz açın, bu durumda kick'lenmezsiniz.

1. Oyunu oynamak için WCIII'ü ve frozen throne expansion'ını (standard WCIII oynamak için FT gerekmeyebilir), default kalsöre kurunuz.

2. Daha sonra Blizzardın sitesinden "1.20c" patch'ini indirmeniz ve kurmanız gerekli. (1.20d henüz desteklenmiyor!)

3. Son olarak, Bu mesaj içinde bulunan Linkleri görmek için üye olmalısınız. Lütfen Önce KAYIT olun. yani eski waxxi türklerin yeridir biri size eurobattle.net ten oyna dese bile takmayın wepla daha ii ve lag cok olmaz herkez türkiyede çünkü. wepla.com a girip üye oluyorsunuz sms felen biseyler var orda sorun olursa bana yazın halladeriz wepla installeri indiriyorsunuz w3 ün klasörüne "C:\Program Files\Warcraft III\" kuruyorsunuz

4. Artık online WC III oynayabilirsiniz. Ancak DOTA oynamak için bir de "DOTA Allstars" Haritasına ihticacınız var! 6.38b versiyonlu haritayıda Bu mesaj içinde bulunan Linkleri görmek için üye olmalısınız. Lütfen Önce KAYIT olun. adresinden indirip "C:\Program Files\Warcraft III\Maps\Download" klasörüne kaydediniz. !!!!Klasör önemli!!!!

Artık dota oynamaya da hazırsınız.

Nasıl Oynanır?

baslat programlar wbnet installer w3l den oyununu açtıktan sonra "Battle.net" seçeneğini seçin. Battle.net'e bağlanacaksınız.

wepla dan aldıgınız Adınızı ve şifrenizi yazarak logon olacaksınız.

Açılan sayfada tepedeki "play" tusuyla seçeceğiniz türde bir WCIII/frozen throne oyununa otomatik olarak kendi seviyenizdeki oyuncularla başlayabilirsiniz. "Arranged team" seçeneği arkadaşlarınızla oynamak içindir. Dota yada benzer bazı oyunları (kale savunması,vs) oynamak için "Custom Game" seçeneğine tıklayacaksınız.

Custom Game'de karşınıza açık oyunların listesi çıkar. Birini seçip join diyerek oyuna başlayabilirsiniz. Çıkan listede (Open/açık) yazan yerler dolduğunda oyun sahibi oyunu başlatabilir.

"Create Game" seçeneği ile kendi oyununuzu açabilirsiniz, 1dk içinde dolar. Sadece Türklerle oynamak isterseniz, oyun isminde TR yazın.(bunun için port ayarlarının yapılması gerekli dir wepla.com da var )

Hepsi bukadar. Aşağıdaki iki linkden Heroları ve itemları tanıyabilirsiniz, üçüncüsünden de skill ve item kısayollarınızı düzenleye bileceğiniz bir program indirebilirsiniz(DOTA için). Onun altında da oyunda kullanılan kısaltmaları açıkladım:

İYİ EYLENCELER

Oyun Modları (oyun da ilk yirmi saniye yazılması halinde )
-ap: all pick (herkes kendi herosunuz seçer)
-ar: all random (herkese rastgele herolar verilir)
-tr: team random (herkes kendi takımından rasgele herolar alır)
-ctf: capture the flag (oyunun amacı rakip takımın bayrağını çalıp kendi üssünüze getirmektir. Ancak bayrağı aldığınızda m:-):-):-):-):-)z sıfırlanır ve skill kullanamazsınız)
-re: reverse (herkes düşman takımdan birisinin herosunu seçer)
-sc: super creeps (creepler rastgele spawn olur ve öldürüncü çok altın verir)
-sm: short mode (herolar çabuk level atlar, binaların hiti azdır, oyun çabuk biter)
-dm: death match (heronuz ölürse yeni bir hero ile başlarsınız, 30 kez öldüğünüzde herolar biter ve oyunda biter!)
-mm: mirror match (iki takım aynı herolara sahip olur)
-id: item drop (herolar öldüğünde para kaybetmek yerine 1 item kaybederler)

Birden fazla mod birden yazılabilir (-ar -dm -id)

Comutlar:

-matchup: düşmanın kontrol ettiği heroları gösterir
-movespeed: heronuzun yürüyüş hızını gösterir
-repick: 500 golda karşılık rasgele yeni bir hero alırsınız
-unstuck: (heronu takılırsa diye) 50sn içinde fountain havuzunuza geri dönmenizi sağlar
-recreate: heronuzda bi saçmalık oluşursa fountain'in yanında yeniden oluşmasını sağlamak içindir. Uzun sürer!
/fromall: banlist komutu; oyundakileri iplerinden ülkelerini gösterir

Sözlük:

rush / push: hep birlikte düşman üssüne/kulesine saldırmak
rmk (remake): oyunu yeniden baÅŸlatmak
quiter: oyunun ortasında basıp giden tipler (gıcık eder!!!)
WTF - what the *****: bu ne z...kim?
noob - newbie: oyuna yeni başlayan deneyimsiz oyuncu yada gıcıklığına kötü oynayan kimse
rax (baracks) - creeplerinizin spawn olduğu binalar (kaybederseniz düşmana büyük avantaj verirsiniz!)
ME (mana end): manam kalmadı!!!
b (back) - retreat: geri çekilin!
enemy missing: savaştığınız bölgedeki düşman kaybolursa yazın (çünkü muhtemelen başka birini arkadan bıcaklamaya gitmiştir!)
Roshan: tarafsız creepler; ilk scourge kulesinin yakınlarında bulunur ve kişi başı 800 altına kesilebilir
mid all: herkes ortaya gelsin!
gj - good job: iyi iÅŸti!
kick dl: download yapanları kick et!

Bazı İnvoker Büyüleri (Anlamlarını sonra çevireceğim)
Qua, Quas, Quas - Icy path - creates a wall of ice that slows the enemy.
Wex, Wex, Wex - Shock - lighting attack around the invoker. Deals additional dmg to summons.
Exort, Exort, Exort - Firebolt.
Exort, Quas, Quas - Chaos Meteor - drops a meteor that deals dmg to the enemy from the sky.
Exort, Exort, Wex - Inferno - explosions of fire near the Invoker.
Exort, Wex, Wex - Firestorm around the Invoker.
Exort, Wex, Quas - Soul Reaver - strong attack, that deals dmg to the enemy instantly and after 8 seconds. Makes invoker move faster for 8 seconds.
Exort, Quas, Wex - Confuse - creates a mirror image of the Invoker at the selected spot.
Quas, Exort, Wex - Invisibility Aura - gives your allies an invisibility aura. The invoker however stays visible.
Quas, Wex, Exort - Levitation - makes the Invoker invulnerable for a few seconds, but also disables his movement.
Wex, Quas, Exort - Soul Blast - steals hit points from the enemy and gives them to the Invoker.
Wex, Exort, Quas - Scout - creates an invisible owl.
Wex, Wex, Quas - Telelightning - attack with lightning and teleports the invoker to the enemy.
Wex, Wex, Exort - Arcane Arts - passive ability that reduces magic dmg.
Exort, Exort, Quas - Deafening Blast - deals dmg to the enemy and casts silence on him.
Wex, Quas, Quas - Mana Burn - burns mana on the enemy.
Quas, Quas, Exort - Frost Nova - deals dmg and slows the enemy.
Quas, Exort, Exort - Shroud of Flames - gives the unit an immolation aura and raises his magic immunity.
Quas, Wex, Wex - Tornado Blast - attacks with a tornado on a far distance.
Quas, Wex, Quas - Betrayal - makes the target unit enemy for his allies.
Quas, Exort, Quas - EMP - casting it ccan take away a lot of mana from the enemies.
Wex, Exort, Wex - Energy Ball - creates a magic ball that explodes around the Invoker causing up to 800 dmg.
Exort, Quas, Exort - Disarm - makes the enemy unable to attack.
Exort, Quas, Exort - Incinerate - raises flames on the target spot, flames deal dmg to the enemy, channeling ability.

Büyülerin güçleri skill levelları ile orantılıdır!

Alıntıdır

W3 Dota Ve Lotr Bfme2 serisi benm hayatım
CaaN
Yeni Üye
*

Rep: +0/-5

« Yanıtla #1 : 24.07.2006 - 20:10 »

kim okur bunca seyi riki yaw...DotA dedigin warcraft 3 ün en güzel mapidir..tavsiye etmiyom yeni baslamak isteyenlere cunku uyusturucu gibi bagımlı olursunuz..ben zar zor sildim bilgisayardan w3'ü ama internet kafede rahat wermiom bu seferde

img]http://www.theonering.ch/avatars/fotr/fotr_008.gif[/img]
RikiMaru
Yeni Üye
*

Stealth Asassin

« Yanıtla #2 : 24.07.2006 - 20:37 »

okuyan oynamak öğrenmek isteyen okuyo walla.bende ole bagımlılık derecesinde bişe yok bende w3,knight,cs oyunları var zaten bu 3unden baska bıse oynamamda.ayrıca dota dunyanın heryerınde oynanan ve sevılen bi oyun 200.000 den fazla user i var ve cok tutuluyor.

Disturbed
Yeni Üye
*

Rep: +2/-1

mustinal@hotmail.com
« Yanıtla #3 : 25.07.2006 - 14:36 »

o kadar sıkıcı ki nefesim kesildi yarım saatten sonra boğulucam sandım :S

Altair
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 25.07.2006 - 15:10 »

O kişye göre değişir ben dotaya yeni başladım 2 hafta önce çok zevkli ama tek bişey anlamadım bilmiorum yazıda yazıor mu ama ilerleyen oyunda ilerleyen zamanlarda creep ler koskocaman oluor ;DBu benim için yararlı ama anlayamadım bu durumu Ney Ney
RikiMaru
Yeni Üye
*

Stealth Asassin

« Yanıtla #5 : 26.07.2006 - 23:47 »

sımdı sorununu anlayamadım.dota da creeplerin her bir çıkış yeri vardır belli bir sayıdan sonra lwl atlarlar ve exp lerı artar.sen sordugun soruyu tam bı acıkla o zmn daha iyi cevap veririm.

Altair
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 27.07.2006 - 01:15 »

sımdı sorununu anlayamadım.dota da creeplerin her bir çıkış yeri vardır belli bir sayıdan sonra lwl atlarlar ve exp lerı artar.sen sordugun soruyu tam bı acıkla o zmn daha iyi cevap veririm.
creeplerin demi levelı var. :S ciddi söylüorum bilmiordum Sırıtan
Teşekkürler..
RikiMaru
Yeni Üye
*

Stealth Asassin

« Yanıtla #7 : 27.07.2006 - 14:03 »

lwl değilde bi aşadan sonra atack ve boyutları artıyo...

CaaN
Yeni Üye
*

Rep: +0/-5

« Yanıtla #8 : 29.07.2006 - 13:46 »

O kişye göre değişir ben dotaya yeni başladım 2 hafta önce çok zevkli ama tek bişey anlamadım bilmiorum yazıda yazıor mu ama ilerleyen oyunda ilerleyen zamanlarda creep ler koskocaman oluor ;DBu benim için yararlı ama anlayamadım bu durumu Ney Ney
barakalar yıkıldıktan sonra creplerin lvl ı artar.bir koridordaki 3 kuleyyide yıkarsanız barakaları yıkablirsiniz.

img]http://www.theonering.ch/avatars/fotr/fotr_008.gif[/img]
drksprt
Yeni Üye
*

Rep: +0/-0

« Yanıtla #9 : 14.11.2007 - 20:25 »

bişi dicem ya ben dotaya giremiom online olarak bi bakın unable to validate game versio.Please reconnect to Battle.net. or apply the current game patch manually. onlne oynayamıorum dotayı
headshoot
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #10 : 14.09.2008 - 01:53 »

Alıntı
3. Son olarak, Bu mesaj içinde bulunan Linkleri görmek için üye olmalısınız. Lütfen Önce KAYIT olun. yani eski waxxi türklerin yeridir biri size eurobattle.net ten oyna dese bile takmayın wepla daha ii ve lag cok olmaz herkez türkiyede çünkü. wepla.com a girip üye oluyorsunuz sms felen biseyler var orda sorun olursa bana yazın halladeriz wepla installeri indiriyorsunuz w3 ün klasörüne "C:\Program Files\Warcraft III\" kuruyorsunuz
Alıntı

Zuhahaha adam anlatırken uye olmadan alıntı yapmıs  Sırıtan Sırıtan Sırıtan
saidhan
Yeni Üye
*

« Yanıtla #11 : 10.11.2008 - 13:25 »

ya arkadaşlar ben yeni kaydoldum bu siteye.hesabımı açtım.ama hala bu yazıda lütfen kaydolunuz yazıyor.ne yapmam gerek?
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer: